Birinci ve ikinci üründe yüksek verim potansiyeline sahip çeşit 3.6 olum grubundadır. Geniş adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Hasat döneminde homojen kuruma özelliği nedeniyle ile hasat kolaylığına sahiptir. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır. İkinci ürün ekilişlerinde, Sulama→Toprak hazırlığı→Ekim şeklinde bir yol izlenmelidir. İkinci ürün ekilişleri haziran ayı sonuna kadar tamamlanmalıdır.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 20 - 21 |
Protein (%) | 34 - 36 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.6 |
Bitki Boyu | 110 - 115 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 12 - 14 cm |
Çiçek Rengi | Mor |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Kahverengi |
Birinci ve ikinci üründe yüksek verim potansiyeline sahip çeşit 3.6 olum grubundadır. Geniş adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Hasat döneminde homojen kuruma özelliği nedeniyle ile hasat kolaylığına sahiptir. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır. İkinci ürün ekilişlerinde, Sulama→Toprak hazırlığı→Ekim şeklinde bir yol izlenmelidir. İkinci ürün ekilişleri haziran ayı sonuna kadar tamamlanmalıdır.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 20 - 21 |
Protein (%) | 34 - 36 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.6 |
Bitki Boyu | 110 - 115 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 12 - 14 cm |
Çiçek Rengi | Mor |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Kahverengi |