Geniş adaptasyon yeteneğine sahip, ikinci ürün ve geç birinci ürün ekilişlerine uygun bir çeşittir. 3.3 olum grubundadır. Zayıf drenajlı, ağır bünyeli topraklara da uygun olan çeşidin hasat stabilitesi yüksektir. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır. İkinci ürün ekilişleri haziran ayı sonuna kadar tamamlanmalıdır. İkinci ürün ekilişlerinde, Sulama→Toprak hazırlığı→Ekim şeklinde bir yol izlenmelidir.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 21 - 22 |
Protein (%) | 36 - 38 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.3 |
Bitki Boyu | 100 - 110 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | Çok İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 14 - 16 cm |
Çiçek Rengi | Mor |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Deve Tüyü |
Geniş adaptasyon yeteneğine sahip, ikinci ürün ve geç birinci ürün ekilişlerine uygun bir çeşittir. 3.3 olum grubundadır. Zayıf drenajlı, ağır bünyeli topraklara da uygun olan çeşidin hasat stabilitesi yüksektir. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır. İkinci ürün ekilişleri haziran ayı sonuna kadar tamamlanmalıdır. İkinci ürün ekilişlerinde, Sulama→Toprak hazırlığı→Ekim şeklinde bir yol izlenmelidir.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 21 - 22 |
Protein (%) | 36 - 38 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.3 |
Bitki Boyu | 100 - 110 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | Çok İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 14 - 16 cm |
Çiçek Rengi | Mor |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Deve Tüyü |