2012 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tescil Denemelerinde verimde LİDER!
Birinci ürün ekilişlerinde verimde lider olan çeşit, erken 2.ürün ekilişlerinde de yüksek verim potansiyeline ve geniş adaptasyon kabiliyetine sahiptir. 3.8 olum grubundadır. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 21 - 22 |
Protein (%) | 34 - 36 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.8 |
Bitki Boyu | 115 - 120 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 12 - 14 cm |
Çiçek Rengi | Beyaz |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Kahverengi |
2012 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tescil Denemelerinde verimde LİDER!
Birinci ürün ekilişlerinde verimde lider olan çeşit, erken 2.ürün ekilişlerinde de yüksek verim potansiyeline ve geniş adaptasyon kabiliyetine sahiptir. 3.8 olum grubundadır. Yatma, dökme ve hastalıklara toleransı iyidir. Ekiminde dekara 8-10 kg tohum kullanılmalı, ekim tavlı toprağa 3-4 cm derinlikte yapılmalı ve ekim öncesinde bakteri aşılaması uygulanmalıdır.
Teknolojik Özellikler
Yağ (%) | 21 - 22 |
Protein (%) | 34 - 36 |
Karakteristik Özellikler
1. ve 2. Ürün Şartlarında Verim | Çok Yüksek |
Olgunlaşma Grubu | 3.8 |
Bitki Boyu | 115 - 120 cm |
Dökmeye ve Yatmaya Toleransı | Toleranslı |
Adaptasyon Kabiliyeti | Mükemmel |
Beyaz Sineğe Toleransı | Toleranslı |
Hastalık Toleransı | İyi |
İlk Bakla Yüksekliği | 12 - 14 cm |
Çiçek Rengi | Beyaz |
Baklada Dane Sayısı | 3 |
Bakla Rengi | Kahverengi |